Een moestuin beginnen met je kinderen. zaden wholesale helpt je daarbij!

Wanneer je met kinderen een moestuintje gaat aanleggen wil je daar natuurlijk wel de juiste groentezaden en kruidenzaden voor hebben. Uiteraard is het dan ook heel erg goed om te weten wanneer je de zaden het beste kan zaaien.

Wat is er nodig voor een moestuin?

Wanneer je samen met je kinderen gaat beginnen aan een moestuin moet je echt niet denken dat je alles moet aanschaffen. Je kunt ook heel erg veel dingen met de kinderen gaan knutselen. Wanneer je wilt gaan starten heb je kweekbakken, opkweekpotjes, plantenspuit of gieter en moestuin potgrond voor het opkweken nodig. De kweekbakken en opkweekpotjes kun je ook met de kinderen maken natuurlijk. Met gerecycled materiaal kan je deze samen knutselen.

Nu is dit natuurlijk eerst nodig in het begin maar er zijn nog meer onderdelen die je nodig hebt:

●     Emmers

●     Schepjes

●     Naamkaartjes, die kan je natuurlijk ook samen knutselen

●     Kleine cultivator

●     Bamboestokken wanneer je bonen gaat kweken

●     Een schep

●     Schoffel

●     Grond voor in de moestuin bakken

●     Moestuinmest of compote

●     Mulchmateriaal

Tips voor het zaaien van de moestuin

Ga nooit voorbereid aan de slag met een moestuin en het zaaien van de zaden. Daarom is het goed om de volgende tips op te volgen:

Moestuinplan maken

Maak een plan wat bij jou en de kinderen past. Bedenk vooraf wat je wilt gaan kweken. Maar ook ga je uitzoeken welke planten er wel en niet bij elkaar kunnen staan. Begin altijd klein en houdt het eenvoudig. Zorg dat je de juiste gereedschappen hebt voor je aan de moestuin begint. Deze gereedschappen en zaden kun je altijd bij de zaden wholesale aanschaffen.

De juiste zaaitijden voor de zaden en zaden wholesale

Voor elke groente of fruit is een zaaitijd die je moet aanhouden. Voor sommige groenten of fruit is het dan nog te vroeg of al weer te laat om ze te zaaien. Zo kan de courgette en de pompoen niet goed tegen kou en begin maart is dan veel te vroeg. Er is voor het zaaien van de zaden op de juiste momenten een zaaikalender. Het is handig om de zaaikalender goed in de gaten te houden wanneer je welke zaden kan planten. Je zit dan altijd goed.

Bij tuinplus kan je alles voor de moestuin aanschaffen

Wanneer je op zoek naar een groothandel gaat voor de benodigdheden voor de moestuin kan je dit doen bij www.tuinplus.nl. Omdat het heel erg wisselt wat betreft  en tuinartikelen zal er altijd afwisseling zijn en blijven. Dat is dan ook wel weer fijn voor de mensen die zelf groente en fruit willen verbouwen door middel van een moestuin. Je hebt altijd wel afwisseling wat je op de moestuin hebt staan. Bij tuinplus zijn eerlijk en duurzaam. Het evenwicht tussen duurzaam, kwaliteit en prijs staan voorop. De producten die je kunt vinden gaan ook helemaal mee met de trend die er op dat moment zijn. Ook wat betreft vorm en kleur gaat dit mee met de laatste trend die er is.

Plaats een reactie