Hier moet je op letten bij de inrichting van je nieuwe thuiskantoor!

Werk jij vanwege de coronacrisis thuis en heb je je eigen kantoor? De inrichting van een kantoorruimte kan vaak als lastig worden ervaren. Welke spullen heb je nu echt nodig en welke spullen zijn overbodig en zorgen juist voor troep? Welke kleuren staan mooi in een kantoor? In dit artikel lees je waar je op moet letten wanneer je een nieuw kantoorpand gaat inrichten.

Voldoende licht

Zorg dat je genoeg daglicht krijgt in je kantoorruimte. Hoe meer daglicht er is, hoe fijner dit zal werken. In een donkere ruimte wordt je concentratie al snel minder. Ook zorgt een donkere ruimte ervoor dat je sneller je inspiratie verliest of vastloopt in een probleem of je eigen gedachtes. Een lichte ruimte zorgt juist voor energie. Daardoor kom je sneller tot nieuwe inzichten. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om in het gehele kantoor op elke plek voldoende daglicht te hebben. Maar verlichting is wel belangrijk. Kies daarom voor verlichting die efficiënt is, maar daarnaast ook mooi is. Voor niemand is het namelijk prettig om onder TL-balken te werken…

Stoelen

Over werken gesproken… Dat doe je het best op een bureaustoel waar je lekker op zit en die goed is voor je houding. Een goede bureaustoel is dus heel belangrijk voor in je kantoor. Stoelen zijn er in alle soorten en maten. Wanneer je veel tijd van de dag besteedt op een stoel, is het zaak te kiezen voor een goede versie: niet alleen voor het zitcomfort, maar ook om lichamelijke klachten te helpen voorkomen. 

Ga voor duurzaam

Tegenwoordig speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. We denken steeds meer aan het milieu. Dat laten we niet alleen zien in de keuze voor ons voedsel en door het scheiden van afval, maar je kunt ook je kantoor of huis milieubewust inrichten. Kies voor spullen van gerecycled materiaal, led-lampen en zet leuke planten of bloemen in je kantoor. Planten fleuren direct je interieur op, maar verbeteren daarnaast ook het leefklimaat door de luchtzuiverende werking. Doen dus!

Fijne kleuren

De kleur in een kantoorruimte doet veel met de sfeer. Aanbevolen wordt om voor de basis van een kantoorruimte te kiezen voor een neutrale kleur, zoals wit-tinten, zwart-tinten of grijs-tinten. Voor de kantine of voor een vergaderruimte kun je dan kiezen voor een vrolijke of opvallende kleur. Dat zorgt voor een fijn gevoel en dat komt ook de creativiteit vaak ten goede. Handig tijdens een ingewikkeld overleg!

Ronde vormen

Ronde vormen zijn tegenwoordig helemaal in. Door ronde vormen oogt een ruimte namelijk gezellig, maar daarnaast ook ruim. Je kunt denken aan ronde accessoires, zoals een spiegel, vloerkleed of kussens, maar ook aan ronde meubels, zoals een tafels en stoelen.

Plaats een reactie