Verhuisstress Top 10 Om Te Vermijden

Uit onderzoek is gebleken dat verhuisstress vaak gaat om kleine dingen die voorkomen hadden kunnen worden. Als je op de volgende 10 punten let tijdens je verhuizing voorkom je niet alleen stress bij jezelf, maar ook bij je huisdier! Verhuisstress bij dieren is namelijk ook een ding!

 • Het inpakken van de spullen

Het is erg belangrijk om je spullen op de juiste manier in te pakken. Gebruik de correcte dozen en maak deze niet onnodig zwaar. Verder is het belangrijk dat je dingen niet onnodig bewaard. Gooi de spullen die je niet langer gebruikt dan ook weg.

 • Niet op tijd beginnen met inpakken  

Vaak begint men te laat met inpakken waardoor je geen overzicht meer hebt. Uit onderzoek is gebleken dat de beste tijd om te beginnen met inpakken ongeveer 2 weken van tevoren is. Zo kan er ook rustig gekeken worden naar wat mee kan en wat weggegooid moet worden. 

 • Inschatting van de hoeveelheid werk
  Maak op tijd een goede inschatting hoeveel tijd je voor alles nodig hebt. Vergeet niet dat je oude woning ook schoon en leeg achter gelaten moet worden! 
 • Geen parkeerplaats regelen

Dit moet zeer goed geregeld worden en al helemaal wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt. Laat dit het bedrijf op tijd weten zodat zij alles kunnen regelen. 

 • Te laat met het omzetten van contracten

Het zijn niet alleen je spullen die verhuisd moeten worden, maar ook administratief moet er het een en ander uitgevoerd worden. Denk hierbij aan gas, water en licht of je telefoon provider. Je moet natuurlijk de abonnementen van je oude woning opzeggen en weer nieuwe afsluiten voor na de verhuizing.

 • Te weinig mankracht
  Er moet natuurlijk genoeg mankracht aanwezig zijn om je te helpen tijdens je verhuizing. Is dit niet het geval dan kan je verhuizing vertraging oplopen. Dit wil je natuurlijk voorkomen, omdat een vertraging ervoor zorgt dat de kosten ook zullen oplopen! Vergelijk verhuisoffertes voor de juiste prijsindicatie. Zo zul je ook niet voor verassingen komen te staan.
 • Een ingepakt koffiezetapparaat!

Je wilt natuurlijk niet zonder koffie zitten tijdens je verhuizing. Het komt echter regelmatig voor dat een koffiezetapparaat per ongeluk toch ingepakt wordt en men geen koffie heeft op de dag van de verhuizing! Hou hem dus bij de hand, zodat niemand zonder cafeïne komt te zitten.

 • Verkeerd inladen van verhuiswagens

Vaak is het zo dat men een verhuiswagen zonder professionele verhuizers huurt. Het probleem dat hierdoor ontstaat is dat je de wagen verkeerd inlaad. Tijdens het laden moet er een strakke volgorde gebruikt worden. Dit is niet alleen om het allemaal makkelijker te laten verlopen, maar zorgt ook voor de veiligheid van de mensen die aanwezig zijn.

 • Vermoeidheid

Een verhuizing is sowieso erg stressvol. Probeer dus de dagen rondom de verhuizing niks in te plannen en voldoende rust te nemen. Hierdoor hou je genoeg energie over om de verhuizing soepel te laten verlopen

Let it go!
Vergeet niet dat je uiteindelijk niet overal de controle over kunt houden. Probeer dingen die niet gaan zoals gepland los te laten en voorkom irritaties.

Plaats een reactie