Waar let je op bij de aanschaf van een goede pannenset

Vroeg of laat is het toch echt tijd voor een nieuwe pannenset. De kans dat je dan online begint met het zoeken naar een nieuwe set, die is natuurlijk in de huidige tijd vrij groot. Toch is het uitzoeken van een geschikte pannenset een stuk lastiger dan de meeste mensen op voorhand zouden denken. Zo dien je rekening te houden met je budget, maar ook eventuele wensen die jezelf hebt. Hierbij kun je denken aan een bepaalde afmeting, maar ook enkele noodzakelijk dingen waar je rekening mee moet houden. Je leest daarom in dit artikel verschillende dingen waar jij rekening mee moet houden bij het vinden van een geschikte pannenset.

Inductie pannenset

De eerste stap tijdens je zoektocht, is om te bepalen naar welke type pannenset je op zoek bent. Wanneer je een inductiekookplaat hebt, dan heb je hiervoor natuurlijk ook bijpassende pannen nodig. Niet iedere pan kan en mag namelijk op deze kookplaten. Dit heeft er namelijk mee te maken dat de pannen die geschikt zijn voor een inductiekookplaat zijn voorzien van een speciale magnetische bodem. Deze bodem zorgt er namelijk voor dat de energie die de kookplaat uitstraalt, wordt omgezet in warmte, waardoor je uiteindelijk kunt koken of bakken. Waar je niet met een normale pan op een inductiekookplaat kunt koken, kan dit andersom wel. Houd er alleen wel rekening mee dat wanneer je dit eenmaal hebt gedaan, je vervolgens met deze pan niet meer op de inductiekookplaat kunt koken.

Keramische pannenset

Wil jij graag kunnen koken zonder boter of olie? Dan is een keramische pannenset een goede keuze. Deze pannen kenmerken zich door het feit dat ze eenvoudig zijn schoon te maken en ook een stuk zwaarder zijn dan andere pannen. Dit heeft als voordeel dat ze een stuk langer meegaan, waardoor je meer waar voor je geld krijgt. Het is daarom dus ook zeker het overwegen waard om te kiezen voor keramische pannen. 

Ga voor een bekend merk

Pannen zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Zo kennen we uiteraard de pannensets van de bekende merken, die door velen worden gezien als de beste pannen die er zijn. Toch geldt dit niet altijd. Uiteraard staan de grote merken zoals ‘BK’ absoluut voor kwaliteit, maar ook een wat voordeliger merk is kwalitatief prima om te gebruiken. Het is daarom dus ook volledig aan jezelf om te bepalen waar je uiteindelijk voor kiest. Waar de één wel waarde hecht aan een bepaald merk, gaat het de ander puur om de kwaliteit van de pannen.

Plaats een reactie