Alles over schilderen

Muren en plafonds moeten na het stukadoren op kleur worden gebracht. Meestal kiest de klant voor RAL9010, dit is een offwhite waar mee bedoelt dat het afwijkt van de standaard wit. Als wij na het stukadoren latexen, werken we de muren en plafonds altijd nog een keer bij op kleine oneffeheden. Dit doen we dmv een bouwlamp langs de muur te laten schijnen. Na het bijwerken gaat er opnieuw een voorstrijk over de muren en plafonds. Dit keer voor de hechting van de latex en tegen het intrekken hiervan.

Voorstrijk

Na de voorstijk krijgen alle naden (bijvoorbeeld in de hoek tussen muur en plafond) acrylaatkit. Bij kleine renovatie projecten brengen we de latex op met een roller en bij grote projecten waar veel vierkante meter gemaakt moeten worden doen we dit door middel van spuiten. Dit geeft een erg mooi strak resultaat. Latexen doen we vaak op basis van vierkante meter, dus u betaald per vierkante meter.

Latex & Lakwerk

Voordat we met het lakwerk beginnen wordt er altijd vooraf het oude lakwerk goed schoongemaakt en ontvet. Na het ontvetten wordt de boel altijd afgeschuurd. Bij oneffenheden wordt met twee componenten plamuur de oneffenheden bij gewerkt en afgeschuurd. Als het oude lakwerk makkelijk loskomt, kan er ook voor worden gekozen om de boel af te branden. In beide gevallen wordt hierna grondverf aangebracht. Na het gronden komen de oneffenheden extra goed uit om nog een keer bij te werken met plamuur en nog een keer te schuren. Na deze werkzaamheden wordt het houtwerk voor de eerste keer op kleur gebracht met de lak ( zijdeglans of hoogglans). Hierna wordt het na het drogen hiervan nog een keer geschuurd met een fijne korrel. Dan worden er naatjes en scheurtjes dicht gekit en als laatst de laatste laklaag aangebracht. Voor buitenwerk geld ook vaak dat houtrot moet worden aangepakt en een kwaliteitslak moet worden gekozen voor een duurzaam resultaat.

Laag BTW-tarief voor schilderwerk

Het BTW-tarief voor schilderwerk aan particuliere woningen van ten minste 2 jaar oud is verlaagd naar 6% in verband met de crisis (met ingang van september 2009). Dit geldt voor de binnenkant van een huur- of koophuis. Het BTW-tarief van 6% geldt niet voor schilderwerk aan woningen jonger dan 2 jaar, of voor stukadoorswerk aan gebouwen die niet als woning worden gebruikt. Daarvoor geldt het tarief van 19% BTW.  

Plaats een reactie