Woonverzekeringen

Verzekeringen worden afgesloten op basis van een bepaalde situatie. Als deze situatie veranderd, bijvoorbeeld door een verbouwing, dan kan dat gevolgen hebben voor je verzekeringen.

WA verzekering

Je lopende wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die je per ongeluk veroorzaakt bij een ander. Deze verzekering is eventueel uit te breiden met een extra dekking tegen schade aan derden als gevolg van verbouwingswerkzaamheden.

Opstalverzekering

Ook wel woonhuisverzekering genoemd. Als je al een opstalverzekering heeft, is het raadzaam de verzekeringsmaatschappij te melden dat je gaat verbouwen. Eveneens kunt je aangeven dat je na oplevering voor een hoger bedrag verzekerd wilt zijn. Bij onderverzekering wordt maar een deel van de schade vergoed in het geval van een voorval.

Inboedelverzekering

De waarde van de inboedel van jouw huis stijgt jaarlijks, doordat geregeld nieuwe consumptiegoederen als kleding, apparatuur, muziek en films aanschaft. Zeker als je na de verbouwing nieuwe meubels in huis heeft gehaald, is het aangewezen het verzekerde bedrag te verhogen.

Glasverzekering

Glasschade kan apart verzekerd worden, of onderdeel zijn van een opstal- of inboedelverzekering.

Rechtsbijstand

Deze verzekering dekt de juridische kosten die je maakt als een geschil niet meer in onderling overleg is op te lossen. Het kan even duren voordat de verzekering actief is, daarom is het handig deze verzekering tijdig af te sluiten.

Bouwgarant

Dit is een fonds waarbij aannemers aangesloten kunnen zijn. Mocht een aannemer onverhoopt failliet gaan tijdens je verbouwing, dan zorgt Bouwgarant ervoor dat de verbouwing toch wordt afgerond. Na de oplevering worden gedurende 6 maanden gebreken hersteld.

Plaats een reactie