Hoe kan je energie besparen?

Voordat je veel geld uit gaat geven aan de allernieuwste energie-efficiënte producten die er bestaan om geld te besparen, gaan we eerst eens kijken naar een aantal energiebesparende ideeën die echt zullen helpen om energie te besparen in huis en die je zelf kunt doen. Want dat is de makkelijkste manier om geld te besparen zonder eerst te investeren. Enkele tips om mee te beginnen:

1

Doe eens het licht uit als je ze niet gebruikt of niet daar aanwezig bent. Dit is eenvoudig en makkelijk te doen. Je slaapkamer heeft geen licht nodig als je in de woonkamer bent. Laat je licht aan bij het verlaten van het huis, probeer dat er maar 1 te laten zijn en daar kun je makkelijk een 7w Led-lamp in draaien. Probeer al het ander licht uit te doe. Geloof het of niet het maakt een groot verschil.

2

Zet alle elektronica en andere apparaten uit als je ze niet gebruikt. Je kan niet overal tegelijk naar kijken en luisteren.

3

Stel je thermostaat een paar graden naar beneden in de winter en in de zomer. Doe een trui of wat extra kleding aan, of ga lekker onder een deken of kleed om warm te blijven.

4

Alleen zet een apparaat aan wanneer je een volle lading hebt. Dit geldt vooral voor de wasmachine, droger en zelfs de vaatwasser. Het is verbazingwekkend hoeveel extra energie wordt gebruikt doet meerdere kleine ladingen in vergelijking met een volle lading.

5

Doe regelmatig onderhoud aan je apparatuur. Houden ze schoon vervangen van de filters op tijd of maak ze regelmatig schoon.

6

Wees voorzichtig met hoe je water gebruikt. Net als bij het poetsen van je tanden of het wassen van je handen, gebruik dan alleen het water dat je nodig hebt. Laat niet het water de hele tijd lopen. Probeer ook eens iets minder water te gebruiken als je een bad nemen, of douche iets korter.

7

Simpel laat je haar drogen, in plaats van te drogen met een föhn elke dag.

8

Verlaag de temperatuur van uw boiler tot 120 graden of nog lager, als dat mogelijk is. Hierdoor zal hij efficiënter werken.

9

Sluit de scheurtjes rond de deuren en ramen. Je betaalt voor de warme lucht dat ontsnapt door kieren rondom je huis. Zorgen er daarom voor dat je de warme lucht binnenhoud.

10

Controleer je huis eens of de isolatie goed is. Als je huis goed geïsoleerd is zal je minder hoeven te stoken om het warm te maken en te houden.Deze 10 tips en suggesties zullen je meer energiebesparingen opleveren, en neem wat druk af van de hulpbronnen van onze wereld.

Plaats een reactie