Alles over Bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding is een groot deel van mijn werk en nog steeds word aan mij de vraag gesteld waarom dat nodig is. Niet van de mensen die al gewerkt hebben met mij, maar van de mensen die niet helemaal de toegevoegde waarde in zien van een bouwbegeleider.

Een goede bouwbegeleider helpt je op weg van a tot z. Met deze persoon bespreek je met welke gedachten je speelt en hij/zij zoekt voor je uit of dat binnen jullie budget valt en of jullie plannen realistisch is. En waar jullie keuzen kunnen/moeten maken.Deze begeleide je door het gehele proces van het aanvragen van de vergunning en het zoeken naar de juiste aannemer tot aan adviezen geven over de afwerking

Een betrouwbare bouwadviseur kiezen

Hoe weet je dan dat de bouwbegeleider aan jou kant staat en jou niet adviezen geeft die juist niet goed voor je zijn? Ik raad mensen altijd aan om een bouwbegeleider te nemen die ook veel verstand heeft van zowel het interieur als het exterieur. Dus niet alleen iemand die goed is in de technische aspecten maar ook iemand die advies kan geven over hoe de aansluiting met je huidige interieur is en hoe je de vloer die aangetast is door de verbouwing weer goed kunt krijgen. Deze persoon heeft ook zeker zijn toegevoegde waarde als het gaat om het kiezen van een nieuwe vloer, mocht dat van toepassing zijn. Of tegels voor in de nieuwe badkamer.

Een goede bouwbegeleider verdient zichzelf terug

Uiteraard moet je de bouwbegeleider wel betalen. Maar een goede begeleider die jullie helpt bij jullie verbouw of aanbouw verdient zichzelf helemaal terug in de adviezen die hij/zij geeft. Als de aannemer met een voorstel komt en het is niet noodzakelijk dat voorstel aan te nemen omdat het niet in jullie plan past, dan hoort de bouwbegeleider jullie het advies te geven dit niet te doen met de juiste argumenten of met goedkopere alternatieve te komen. Hierdoor bespaart je geld uit en kan alles nog steeds binnen jullie budget vallen. Daarnaast moet de begeleider over voldoende tips & tricks beschikken dat hij in de offerte ook dingen kan schrappen die ergens anders goedkoper zijn. Dit zijn allemaal middelen die geld besparen voor jullie, waardoor de bouwbegeleider zichzelf dubbel en dwars terug kan verdienen.

Plaats een reactie