Voordelen infrarood verwarmingen

Vooral wanneer de wintermaanden weer in aantocht zijn, doen we allemaal massaal de kachel weer een graadje hoger. Ondanks het feit dat de energieprijzen de laatste tijd natuurlijk fors zijn gestegen, willen we uiteraard niet in de kou zitten. Toch zijn er een aantal manieren waardoor jij ervoor kunt zorgen dat je je huis kunt verwarmen zonder dat je hiervoor aanspraak hoeft te maken op het gas. De manier waarop je dit kunt doen, is namelijk door middel van infrarood verwarming. Deze verwarming werkt namelijk allereerst op stroom en werkt door middel van straling. Om je een idee te geven welke voordelen het allemaal heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Geen ongewenste luchtcirculaties

Wanneer we thuis onze verwarming aanzetten, dan hebben we te maken met een verplaatsing van warme lucht. Dit kan ertoe leiden dat de lucht droog wordt en je daardoor last kunt krijgen van irritaties aan de luchtwegen. Het nadeel is namelijk dat je bij het gebruik van een normale verwarming te maken hebt met warme lucht dat opstijgt. In deze warme lucht worden ook stofdeeltjes meegenomen, die vervolgens door het afkoelen van de lucht naarmate het hoger komt ook dalen. Dit is bij een infrarood verwarming niet het geval. De warmte wordt namelijk middels een straling afgegeven, waardoor je niet te maken hebt met circulerende luchtstromen.

Goed voor het energieverbruik

De prijs van stroom is natuurlijk een stuk voordeliger dan van gas. Toch hoeft dit verschil natuurlijk niet direct te betekenen dat je ook voordeliger uit bent, maar dat is in dit geval wel zo. Dit komt namelijk doordat de panelen gericht warmte afgeven, waardoor niet een hele ruimte verwarmt hoeft te worden. Stel je zit vaak in de woonkamer, dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een infrarood verwarming plafond boven de bank te laten plaatsen, zodat de warmte op deze plek straalt. Zo hoef je de rest van de kamer dus niet te voorzien van warmte, waardoor het verbruik stukken lager is.

Verkrijgbaar in allerlei soorten en maten

Het grote voordeel aan infraroodpanelen, is dat ze er in allerlei soorten en maten zijn. Zo kun je er zelfs voor kiezen om een paneel in de vorm van een schilderij te laten plaatsen. Zo lijkt het dus net alsof er alleen een prachtige schilderij in de kamer hangt, maar geeft deze dus ook direct flink wat warmte af.

Plaats een reactie