Versier je huis met jute voor een rustieke look

Haal het buitenleven naar binnen en geef uw huis een rustieke uitstraling met jute. Deze natuurlijke vezel kan op verschillende manieren worden gebruikt om structuur en interesse toe te voegen aan elke kamer. En het mooiste van alles is dat decoreren met jute gemakkelijk en goedkoop is. Hier zijn enkele ideeën om u op weg te helpen.

1. Maak een kussen. Knip een stuk jute dat iets groter is dan de kussenvorm. Naai drie kanten aan elkaar, vul het met de vorm en naai de vierde kant met de hand dicht. Voor een meer afgewerkte look naai je een strook kant of haakwerk rond de rand van de jute.

2. Maak muurkunst. Schilder of sjabloneer een ontwerp op een stuk jute en lijst het in of span het over een doek. Doeken van jute zijn ook een leuk cadeau.

3. Pak vazen en potten in. Geef eenvoudige keramische potten een rustieke make-over door ze in jute te wikkelen en vast te zetten met touw of lint. Of gebruik jute om hoesjes voor vazen te maken: knip een rechthoek van jute die iets kleiner is dan de opening van de vaas en bevestig die met dubbelzijdig plakband. Speltip: pak de bloempot in met een jute zak!

4. Bedek een prikbord. Geef een oud prikbord een nieuw leven door het in te pakken met jute, vastgezet met punaises of punaises. Dit is ook een geweldige manier om wat textuur toe te voegen aan een kantoor of studieruimte.

5. Maak gordijnen. Bourgondisch gekleurde jute maakt prachtige gordijnen voor de herfst en winter; naturel gekleurde jute is perfect voor de lente en de zomer. U hoeft alleen de randen van de stof te zomen (dat is niet nodig als u kant-en-klare gordijnen gebruikt) en ze vervolgens met klemringen of gordijnhaken aan gordijnroedes te hangen.

Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om het versieren van je huis met jute – de sky is the limit! Dus wees creatief. En vergeet niet dat jute ook een geweldig cadeau is: kussens, ingelijste kunstwerken en aardewerk zijn prachtige cadeaus voor vrienden en familieleden. Dus waar wacht u nog op? Begin vandaag nog met versieren!

Plaats een reactie