De perfecte kast kopen, waar let je op?

Kasten zijn onmisbaar in een huis. Met een kast is (of lijkt) het altijd opgeruimd in huis en dat geeft rust. Daarnaast kunnen kasten ook dienen als blikvanger van je interieur. Denk eens aan een grote robuuste eiken kast met mooi stalen frame. Die is niet te missen bij binnenkomst van de ruimte. Maar ook kleine kastjes kunnen bepalend zijn voor de sfeer in je interieur. Naast uiterlijk zijn kasten natuurlijk ook heel praktisch. Maar als je op zoek bent naar een nieuwe kast, waar begin je dan? In dit artikel bereiden we je goed voor op je zoektocht naar een nieuwe kast, zodat jij goed voorbereid kunt beginnen met een nieuwe kast kopen

Kast kopen
Laten we beginnen bij het begin. Waarom wil je een nieuwe kast kopen, en waar ga je deze kast voor gebruiken? Dit is bepalend voor het type kast waar je naar op zoek moet gaan. Voor het neerzetten van de tv heb je een tv meubel nodig. Voor het opbergen van je servies heb je een buffetkast nodig. En voor het opbergen van je boeken biedt een boekenkast uitkomst. Dan is het handig om de ruimte waar de kast moet komen op te meten, zodat je zeker weet dat de kast die je gaat kopen past op de plek waar hij moet komen te staan. In een winkel lijken kasten namelijk altijd kleiner dan dat ze zijn. Denk vervolgens na over het materiaal van je kast. Dit hangt samen met je woonstijl. Ben jij weg van een landelijke woonstijl, dan is een houten kast aan te raden. Liever industrieel? Voeg dan wat metalen aspecten toe aan je houten kast, of ga voor een volledig metalen kast. Let erop dat hout een natuurproduct is, waardoor elke kast uniek is door middel van structuur, nerfschakering, barstjes en scheurtjes. Dit geeft karakter aan je meubel, maar je moet er wel van houden. Ten slotte kun je globaal nadenken over de indeling van je kast. Wil je bijvoorbeeld laden in je kast hebben, of juist deuren? Wil je open vakken of niet? En mogen de deuren van glas zijn, of wil je al je rommel echt achter een dichte deur opbergen. Wanneer je dit soort zaken helder heb voor jezelf, maakt dat het in de winkel een stuk makkelijker voor jezelf. Zo wordt een nieuwe kast kopen een eitje voor jou!

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte kast?De Bommel Meubelen staat bekend om het gebruik van hoogwaardig eikenhout voor hun meubelen. Dit eikenhout heeft een unieke structuur en tekening. De meubelfabrieken van de Bommel selecteren in samenspraak met Staatsbosbeheer alleen de allerbeste bomen voor de kasten en andere meubelen. Benieuwd naar de eikenhouten kasten van de Bommel? Neem een kijkje in één van de 11 woonwinkels. Hier staan deskundige interieuradviseurs klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte kast voor jou!

Plaats een reactie