Online een energiecontract afsluiten in 4 stappen!

Ben je naarstig op zoek naar een nieuw energiecontract? Ben je gewoonweg van mening dat je op dit moment teveel geld moet betalen? Of ben je niet meer tevreden met de service vanuit de energiemaatschappij? Om meerdere redenen is het interessant om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten. Het mooie hierbij is dat je dit volledig online kunt regelen!

Stap 1: schat jouw verbruik in

Wil je jouw energie via EasySwitch af gaan sluiten? Dan doe je er verstandig aan om jouw verbruik nauwkeurig in te schatten. Dit doe je door naar jouw huidige verbruik te kijken of door gebruik van een online tool te maken. Met behulp van zo’n online tool kun je op een makkelijke manier het te verwachten verbruik berekenen.

Stap 2: ga naar EasySwitch.nl

Vervolgens kun je direct de website van de beste energievergelijker toe gaan. Op die website kun je vervolgens het geschatte verbruik en jouw postcode invullen. Aan de hand van die gegevens gaat de vergelijker direct voor je op zoek. Op zoek naar geschikte energiecontracten die – mogelijk – voor jou op het lijf geschreven zijn.

Stap 3: maak een goede vergelijking

Je bent nu in staat om de verschillende energiecontract met elkaar te vergelijken. Let hierbij niet alleen op het tarief, maar kijk ook naar bijvoorbeeld de maatschappij en het soort stroom. Krijg je bijvoorbeeld groene stroom of moet je het met grijze stroom doen? Hierbij kun je ook nog letten op het eventueel ontvangen van een welkomstcadeau. Het is hoe dan ook van belang dat je echt een uitgebreide vergelijking gaat maken. 

Stap 4: sluit het energiecontract direct online af

Ben je gevallen voor bijvoorbeeld een Vattenfall energie contract? Je kunt dit contract direct via de online vergelijker afsluiten. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal de ingangsdatum van het contract en sluit het contract direct online af. Je ontvangt hiervan een bevestiging per mail, waarna de nieuwe energieleverancier direct in actie komt. Uiteraard is het hierbij wel van belang dat jouw huidige energiecontract opgezegd gaat worden. Een energiecontract online afsluiten is in ieder geval een fluitje van een cent!

Plaats een reactie