Wat kost een kunststof deur?

Vandaag de dag is een voordeur verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en formaten. Dit is niet zo gek aangezien niet iedereen dezelfde smaak heeft. Zo gaat de één voor een klassieke bruine houten deur, terwijl de ander juist een strak moderne witte kunststof deur neemt. Dit is niet zo gek aangezien een voordeur de uitstraling van jouw woning bepaalt. Het is een afspiegeling van jouw interieur. Maar wat kost een kunststof deur? Dat vertellen wij je graag in deze blog.

Een goedkope optie

Het is algemeen bekend dat een kunststof deur in verhouding een goedkope optie is. De voornaamste reden hiervoor is deze deur erg duurzaam is. Dit betekent dat de deur lang mee gaat en volledig onderhoud vrij is. Bij een kunststof voordeur hoef je niet om de zoveel jaren opnieuw een verflaag aan te brengen. Het is slechts nodig om twee keer per jaar de deur te reinigen met een sopje. Daarnaast kan je met een kunststof deur aanzienlijk besparen op je energierekening. Dit is mogelijk doordat de deur een betere isolatie heeft dan bijvoorbeeld een houten deur. Hiermee is een kunststof deur een goede optie als je budget niet groot is.

Niet te onderscheiden van hout

Ondanks de goedkope prijs vinden veel mensen een houten deur veel mooier. Dit is niet zo gek aangezien je bij deze deur de keuze hebt uit verschillende houtsoorten en kleuren. Hiermee is het mogelijk om een deur te maken die perfect bij jouw interieur past. Toch geldt dit ook voor een kunststof deur. Dankzij de modernste technieken zijn er tegenwoordig kunststof deuren die de schoonheid van echt hout imiteren. Dit is mogelijk doordat de desbetreffende deur is voorzien van zichtbare houtnerven. Hiermee is een kunststof deur inmiddels niet meer te onderscheiden van een houten deur. Met een kunststof deur hoef je dus niet in te leveren op het uiterlijk.

Uiteindelijke kosten 

Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van een kunststof deur afhankelijk zijn van verschillende factoren. Allereerst ligt het eraan wat voor type deur je kiest en welke uitvoering je wilt hebben. Ga je hierbij voor een basic, standaard of een comfort deur? Hierbij hebben de laatste twee opties driedubbele beglazing en een betere isolatie. Daarnaast heb je bij een kunststof deur ook keuze uit tientallen kleuren. Al deze factoren zijn geheel afhankelijk van de uiteindelijke kosten. Gemiddeld genomen kost een standaard kunststof deur zo’n €1.300. Wil je het toch moderne aanpakken? Kies dan eens voor aluminium deuren.

Plaats een reactie