Wat te doen met fel zonlicht in huis?

Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken (gehad): met fel zonlicht in huis. Een felle zon waar je voortdurend in moet kijken is vervelend, omdat je gewone activiteiten dan niet meer goed kunt uitvoeren. Met name televisiekijken en je smartphone of laptop gebruiken is dan lastig door het weerkaatsende licht. Maar ook de hitte die zonlicht uitstraalt, wordt door veel mensen als minder fijn ervaren. Gelukkig zijn er tegenwoordig prima oplossingen om fel zonlicht in huis tegen te gaan, namelijk: kiezen voor goede zonwering. De beste keuzes die je op dit gebied kunt maken, zijn houten jaloezieën, screens of shutters. Waarom zijn juist deze typen raamdecoratie ideaal tegen fel zonlicht? Wat is de meerwaarde van houten jaloezieën, screens en shutters.

De meerwaarde van houten jaloezieën


Een veelgekozen optie als raamdecoratie zijn houten jaloezieën. Naast het feit dat jaloezieën van hout er elegant en stijlvol uitzien, hebben ze het grote voordeel dat je de hoeveelheid invallende zonlicht hiermee perfect kunt regelen. Je kunt de jaloezieën gemakkelijk bijstellen. Fijn aan jaloezieën van hout is ook dat ze goed schoon te houden zijn. Verder passen ze eigenlijk in elk soort interieur. Van klassiek tot eigentijds: iedereen die jaloezieën van hout mooi vindt, kan deze in het interieur gebruiken voor extra sfeer en comfort. Fijn aan jaloezieën is ook het gegeven dat je ze voordelig kunt laten plaatsen door een installateur en dat er qua kleuren veel mogelijk is. Jaloezieën van hout hoeven echt niet altijd bruin, wit of zwart te zijn, maar kun je in allerlei kleurvarianten kopen of laten maken. De variatie is eindeloos op dit gebied, dus laat je verrassen door alle opties die er tegenwoordig zijn. 

Screens: de meest perfecte oplossing tegen felle zonnestralen


Wil je echt geen enkel zonnestraaltje meer je woonkamer in hebben? Dan ga je veel plezier beleven van screens, ook wel bekend als rolluiken. Met screens kun je het volledige raamoppervlakte 100 procent zondicht maken. Vooral op slaapkamers zijn screenszonwering dan ook geliefd, omdat je de ruimte erachter hiermee volledig verduistert. Daardoor slaap je een stuk dieper en kom je beter tot je nachtrust. Beneden helpen rolluiken om het op hete zomerdagen binnen lekker koel te houden. Door het rolluik naar beneden te doen, blijft het echt een stuk frisser binnenshuis. Andersom zorgen de luiken ervoor dat je in de winter de koude buitenshuis kunt houden, dus ook dan zijn rolluiken ideaal! Verder zijn ze gemakkelijk te bedienen: je pakt de afstandsbediening erbij en kunt de luiken zo snel en gemakkelijk omhoog of omlaag doen. 

Of kies voor fraaie shutters


Ten slotte zijn shutters een perfect soort raambekleding in de ‘strijd’ tegen felle zonnestralen binnenshuis. Dit type raamdecoratie ziet er fraaie en eigentijds uit, maar is vooral ook geschikt om te verduisteren. Dus heb je geen zin meer in die nare, warme en verblindende zonnestralen in huis, dan kun je ook voor deze handige oplossing kiezen. Het mooie is dat je via shutters het invallende zonlicht heel precies kunt afstellen op jouw behoeften en wensen. Maatwerk is hier de kern!

Plaats een reactie